Domaine de l'Arjolle
Côtes de Thongue

De Mensen

De mensen die bij Arjolle werken zijn gepassioneerd door hun werk. Ze staan altijd klaar om het beste vzn zichzelf te geven om uitstekende wijn te maken. Of ze nu in de wijngaarden, in de kelder, of in de productie werken. Allen gedreven door hetzelfde ideaal, het produceren van uitmuntende wijnen die bijdragen aan het prestige van Domaine Arjolle.

Bestel de Arjolle Proefbox

Arjolle Histoire De doelstellingen van Domaine de l’Arjolle bleven sinds de oprichting in 1974 onveranderd, toen het domein onder impuls van Prosper en Louis-Marie Teisserenc werd opgericht. Kwaliteit, Diversiteit en het produceren van uitstekende wijnen worden nog steeds hoog in het vaandel gedragen op het domein.

De visionaire broers maakten geen geheim van hun baanbrekende kijk op vernieuwing, zoals onder meer het aanplanten van minder frequent gebruikte druivensoorten in hun streek. De eerste oogst van druivensoorten als de Cabernet-Sauvignon, de Merlot en de Sauvignon Blanc volgde snel. De vrijheid van de “Côtes de Thongue appellation” gaf hen de mogelijkheid om verschillende druivensoorten te gebruiken én nieuwe karaktervolle wijnen te produceren.

In 1978 werden hun inspanningen beloond met de bottelinge van hun eerste oogst.

In 1982, kocht Domaine de l’Arjolle het landgoed van het prachtige kasteel van Margon, op amper drie kilometer verwijderd.

Charles Duby en Guilhem de Fozières bundelden hun krachten met het team in 1985. Ze verenigden hun diepgaande kennis, en het gedeelde respect voor hun terroir en zijn tradities leidde tot de Terra Vitis classificatie (een certificaat van verstandige landbouwpraktijken)

Tijdens zijn reizen naar Californië, ontwikkelde Louis-Marie een passie voor de Zinfandel -druif. Hij plantte een hectare in Pouzolles. Hier werd de ongewone Z van Arjolle geboren: de eerste wijn in Frankrijk gemaakt uitsluitend van de Zinfandel druif.

Roland Teisserenc

In 1986, Roland Teisserenc, vervoegde de zoon van Prosper het team.

Met als gevolg dat de eerste wijn gerijpt in eiken vaten het pakhuis verliet in 1988. Gezien de grote vraag naar Arjolle wijnen, werd een nieuw pakhuis (gebouwd door architect Bruno Lapostat) in 2001.

In 2004 kwamen, François (Louis-Marie's zoon ) en Roch (Prosper's zoon) erbij als jonge landbouwers en met hen werden tien nieuwe hectare toegevoegd uit de garrigue te planten Carmenère, Muscat Petits-Grains en Viognier. Een high-density plantage (8000 hectare voet) werd ook gezet op zijn plaats op drie hectaren, met Syrah en Viognier.

"Onze geschiedenis is verrijkt door vele ontmoetingen en door middel van reizen rond de wereld. Een enkele hoop blijft dat we samen bouwen aan onze toekomst kunnen bouwen: Dit om de vruchten van onze passie te delen met het grootste aantal mensen die we kunnen ontmoeten.

Arjolle Paysage Een prachtig mozaïek van de diversiteit in het landschap en de bodem van de Arjolle Estate, net als de karakters van sde wijnboeren die het land bewerken en de wijnen die hier worden geproduceerd.

Op de plateaus van de Arjolle zijn de gronden zwaar en bevatten grind en klei van het Plioceen tijdperk. Dit type van de bodem is enorm geliefd bij de Cabernet Sauvignon en Grenache druivensoorten.

In de buurt van de Pechs heuvels vind je grind, klei, mergel en gronden die een toplaag hebben van zachte kalksteen hebben ontwikkelt. Deze landen zijn goed gestructureerd, en dat is waar de beste Syrah druiven worden geoogst, en alles wat finesse geeft.

De Pechs heuvels bieden een adembenemend uitzicht over grote, glooiende landschappen, terwijl de oevers van de Thongue veel intiemer zijn. Er is een gemeenschappelijke deler die bodem van Arjolle Estate verbindt. Ze zijn overvloedige en gul, en geven het beste van zichzelf.

Het meest voorkomende landschap op het landgoed is samengesteld uit kalksteen molasse, gestructureerd in Mioceen tijdperk bedden of in de heuvelachtige hellingen. De grond, met zijn lichte kleur, bestaat uit zandige merge die van verschillende diepten zijn. Deze landen zijn genereus en makkelijk om te bewerken. Het is bovenop deze goed beluchte ondergronden die de Sauvignons, Chardonnays, Muscat en Viogniers leveren. De beste witte wijnen van de Arjolle Estate.

“Onze passie is om de biodiversiteit van deze natuurgebieden te bevorderen en de kwaliteit van onze landen te verbeteren, zodat we wijnen kunnen blijven produceren die bij onze toewijding passen.”

Het planten van 950 bomen en struiken om de populatie van de vogels en insecten habitats te bevorderen. Drie tijdelijke vijvers zijn gemaakt om behoefte van al het water te voorzien in deze kleine gemeenschap en zodat we de flora en fauna kunnen stimuleren om zo bij te dragen aan de kwaliteit van de bodem en het water.

De wijnbouwers van Arjolle Estate zijn trots om wijnen te produceren die synoniem staan met het milieu!

Ontdek alle wijnen van Domaine de l'Arjolle

Kleur: Rood
Druiven: 40% Syrah, 25% Merlot, 25% Cabernet Franc and 10% Grenache

Een diepe en intense robijnrode kleur. Een explosie van rood en zwart fruit en viooltjes met een vleugje geroosterd eikenhout. Geweldige structuur in de mond, vol en fijn. Lange finale met zwart fruit en met een toets balsamico.

Kwestie van Smaak: Filet Mignon, gegrilde vleesgerechten, kazen

Kleur: Rood
Druiven: 100% Merlot

Volrode wijn met een geurig en complex aroma. Krachtige, getoaste nuances in combinatie met fruit en eikenhout. De smaak is vol, stevig in de afdronk.

Kwestie van Smaak: Gegrild vlees, lamsvlees met honing, sterkere kaassoorten...

Kleur: Wit
Druiven: 40% Sauvignon blanc, 40% Viognier and 20% Muscat Petits Grains

Heldergele kleur met gouden reflecties. Complex boeket, krachtig en elegant. Fruitige, bloemige en minerale aroma’s (gerookte) met een toets van hout. Ronde en mooi evenwichtige smaken in de mond. Charmante aroma's met toetsen van vanille en boter. Citrus en mineralen in de finale.

Kwestie van Smaak: Poulet de Bresse, gevogelte, curry etc...

Kleur: Rosé
Druiven: 45% Cabernet-Franc, 45% Syrah and 10% Grenache

Helder en glanzend roze. Aroma’s van wilde rijpe vruchten zoals aardbei en framboos. Volle smaak in de mond. De finale is sensueel en mooi evenwichtig.

Kwestie van Smaak: Tagliatelles, Oosters, ratatouille…

Kleur: Red Wine
Druiven: 80% Cabernet-Sauvignon and 20% Cabernet-Franc

Deze wijn onthult zijn sterk karakter door zijn donkere Bigarreau kleur en zijn vol en krachtig boeket. De aanzet in de mond is zo fris als zijn neus, krachtig en elegant. De smaak is rijk en genereus met de tannines perfect in balans die een mooie finale aankondigen.

Kwestie van Smaak: Gegrild vlees, lamsvlees met honing, sterkere kaassoorten...

Kleur: Wit
Druiven: 100% Muscats Petits Grains

Een explosie van smaken bij het openen van de fles. Exotische smaken van lychee, mango, passievrucht. Toetsen van oosterse specerijen in de neus. Zacht in de aanzet, met noties van vers fruit. Nadien vol en rijk in de mond. Weelderig. In de finale, bloemige nuances die de finesse en de frisheid van deze wijn onthullen.

Kwestie van Smaak: Asperges, foie gras, geitenkaas, aperitief..

Kleur: Wit
Druiven: Aperitief, visgerechten, zeevruchten schotel

Lichtgele kleur met groene kristallen reflecties. Verrassend evenwicht met een subtiel bloemenboeket. In de mond, sterke aroma’s van witte bloemen, kamperfoelie die mooi samengaan met de smaak van lychee. Volle, frisse en harmonieuze smaak. Perfect in balans.Agreements dishes and wines: Aperitif, seafood tray, fish dinners…

Kwestie van Smaak: Pasta, pizza, ratatouille...…

Kleur: Rosé
Duiven: 60% Syrah and 40% Cabernet

Helder en glanzend roze. Aroma’s van wilde rijpe vruchten zoals aardbei en framboos. Volle smaak in de mond. De finale is sensueel en mooi evenwichtig

Kwestie van Smaak: Pasta, pizza, ratatouille...…

Kleur: Wit
Druiven: 100% Chardonnay

De neus is fris en fruitig. In de mond geniet men van een ronde en rijke smaak van rijpe, witte vruchten.

Kwestie van Smaak: Fijne vissoorten, geitenkaas...

Kleur: Rood
Druiven: 60% Merlot and 40% Cabernet-Sauvignon

Elegant door zijn donkere kleur en vol en krachtig boeket. Na de directe aanzet, sensueel in de mond door aroma’s van hout. De afdronk is lang en aangenaam, gedomineerd door tonen van rood fruit en gekonfijte vruchten.

Kwestie van Smaak: Konijn op grootmoederswijze, rood vlees, nobele kazen...